2022-01-17 08:31:59• hírek • Bede Emőke

Többen is hamis jogosítvánnyal próbáltak átkelni a határon

Hétfő reggel, 7 óra 30 perc körül egy 47 éves, portugál állampolgár érkezett meg a petei határátkelőhöz azzal a céllal, hogy elhagyja az országot. A portugál férfi egy német rendszámokkal ellátott személyautót vezetett, a határátkelésnél szokásos ellenőrzéskor pedig a személyije mellett egy lengyel jogosítványt is átadott.

Pechére a határőröknek azonnal szemet szúrt a dokumentum, és csakhamar kiderült, hogy nem véletlenül: a vezetői engedély hamis volt.


Egy nappal korábban, 16 óra 30 perckor egy moldovai állampolgár is szerencsét próbált. A 34 éves sofőr egy francia rendszámú kocsival szerette volna elhagyni Romániát, az ellenőrzés során azonban kiderült, hogy az általa átnyújtott, elméletileg az orosz hatóságok által kibocsátott jogosítvány hamis volt.


Hamis jogosítványra bukkantak a nagykárolyi kollégák is


Vasárnap 12 óra körül a nagykárolyi határrendészek ellenőrzés céljából megállítottak egy román rendszámú haszongépjárművet. A Csanálos közelében lekapcsolt jármű vezetője egy, elvileg a spanyol hatóságok által kiadott autóvezetői engedélyt nyújtott át, viszont ezen okmányról is megállapították, hogy puszta hamisítvány. A határrendészet mindhárom személy ellen eljárást kezdeményezett, így hamarosan hamis dokumentum felhasználása és jogosítvány nélküli vezetés miatt is felelhetnek a törvény előtt.


Nem csak a jogsikat hamisítják


A hétfőre virradó éjszaka folyamán egy 23 éves, Bákó megyei fiatalember szeretett volna Románia területére lépni Peténél. Az ellenőrzés során átnyújtotta személyazonossági igazolványát, ám az már első pillantásra is látszott, hogy valami nincs rendben az okmánnyal. A fiatal végül bevallotta, hogy angliai tartózkodása idején ellopták a személyijét, ám annak érdekében, hogy mihamarabb munkába tudjon állni, szüksége volt egy másik személyazonosságot igazoló dokumentumra. Ennek okán illegális módszerhez folyamodott: beszerzett egy hamisított személyit, és ugyanezt használta volna a határátlépésnél is. Terve azonban nem jött be, így hamarosan ő is a törvény előtt felelhet tettéért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: